Návrat ke klasickému tisku v digitální éře!

V posledních letech jsme svědky zajímavého fenoménu - obnovení zájmu o tradiční tiskové techniky v době, kdy digitální technologie dominují. Jednou z nejpozoruhodnějších změn je rostoucí obliba starých tiskových metod, které přinášejí jedinečný estetický a umělecký prvek do moderního světa tisku.

 

 

 

 

Renaissance Letterpress: Návrat k ručnímu tisku

 

Jedním z fascinujících trendů posledních let je znovuobjevení letterpress tisku. Tato historická metoda, která využívá tlakového tisku pomocí ručně nastavených kovových nebo dřevěných profilůů, získává novou popularitu v designových a uměleckých kruzích. Letterpress nabízí unikátní texturu a vizuální efekty, které je zbytečně obtížné replikovat digitálně.

Retro Fotolitografie: Vzestup zájmu o staré tiskové techniky

 

Dalším zajímavým jevem je revitalizace fotolitografie, která byla původně používána pro výrobu obrazových reprodukcí a plakátů v minulých stoletích. Moderní umělci a designéři začali znovuobjevovat tento proces pro jeho unikátní charakter a možnost dosáhnout autentických vizuálních efektů.

Nové využití starých technik: Tisk na netradiční materiály

 

Zajímavým trendem je také používání tradičních tiskových technik na netradiční materiály. Například takový tisk na textil pomocí starých metod se stává populárním pro výrobu ručně tisknutých šatů, tašek nebo uměleckých děl. V případě oblečení se tato varianta tisku stává velmi oblíbenou a lidí s nějakým takovým kouskem ve svém šatníku rapidně přibývá.

Inspirace z minulosti: Jak staré techniky ovlivňují moderní design

 

Návrat klasických tiskových technik také ovlivňuje moderní design. Designéři a umělci hledají inspiraci v historických tiskových metodách a integrují je do svých současných prací, což vede k vzniku nových a inovativních stylů.

Závěr

 

Revitalizace starých tiskových technik představuje zajímavý trend v moderním světě tisku. Tato obnova umožňuje propojení minulosti s přítomností a vytváří nové možnosti pro kreativitu a výraz v oblasti designu a umění.

Kontakt

logoFooter.png

TECHSERVIS system s.r.o.

Chebská 23/79, 322 00 Plzeň

IČO: 279 63 861, DIČ: CZ27963861

Více kontaktů>

Zeptejte se nás…

* Povinný údaj